İngilizce Ögretmenligi Lisans Programı
1 sayfadaki 1 sayfası
İngilizce Ögretmenligi Lisans Programı
Sıkça Sorulan Sorular
1 AÖF İÖLP Öğrencileri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan, Kredi Talebinde Bulunabiliyorlar mı?
İsteyen öğrencilere öncelikli olarak öğrenim ve/veya katkı kredisi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından verilecektir. Konu ile ilgili müracaat formları yıl içersinde yüz yüze eğitim merkezlerine Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gönderilmektedir. Ayrıca Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan Fakültemize bildirilen duyurular da İÖLP web sayfamızda yayınlanmaktadır.
2 Devamsızlık Barajının % 10'dan Daha Yukarı Çekilmesi Söz Konusu mu?
Yönetmeliğimiz gereği; Örgün olarak verilen derslere, uygulama ve stajlara devam etme zorunluluğu vardır. Devam zorunluluğu olan derslerde, Üniversite Senatosu'nca kabul edilen haklı ve geçerli nedenlerle de olsa toplam yıllık % 10 ve daha fazla devamsızlık yapan öğrenci o dersten başarısız sayılır ve yıl sonu ile bütünleme sınavına alınmaz. Bilindiği üzere örgün eğitim verilen ilk iki yıl temel İngilizce bilgisine yönelik derslerden oluşmaktadır. Söz konusu bu ilk iki yıl alınan eğitimin etkinliği 3. ve 4. sınıflarda görülecek branş derslerinin başarısına doğrudan etki edecektir. Dolayısıyla devam mecburiyetinin % 10 ile sınırlandırılması İngilizce eğitiminde disiplinli ve kesintiye uğramadan yapılacak çalışmaların bir gereği olarak düşünülmüştür. Devamsızlık yapıldığı takdirde "sağlık raporu" nun kabul edilmemesinin en önemli nedenleri arasında ise mazeret sınavı yapmanın mümkün olmamasıdır. Diğer bir ifadeyle Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde mazeret sınavı açılamayacağı hükme bağlanmış olduğundan sağlık raporu dahil hiçbir mazeret kabul edilmemektedir.
3 Tekrara Kalınan Derslerde Devam Zorunluluğunun Kaldırılması Mümkün müdür?
Yüz yüze derslerde devam mecburiyeti vardır. Bir öğrenci tekrara kalmış ve yüz yüze ders alma hakkına sahip ise derslere devam etmek zorundadır. Ancak 3.kez aynı dersi alan öğrenciler yüz yüze ders almaz sadece ilgili dersin sınavına girer.
4 Yüz yüze Verilen Bir Dersi Üçüncü Kez Tekrar Eden Bir Öğrenci isterse Söz Konusu Dersi Yüz Yüze Takip Edebilir mi?
Yüz yüze eğitim merkezlerine öğrenci yerleştirmesi yapılırken daha önceden belirlenmiş kontenjanlar dikkate alınmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği yüz yüze verilen derslerde sınıf mevcutlarının belli bir sayının üzerinde olmaması gerekmektedir. Bu nedenden dolayı üçüncü kez aynı dersi alan bir öğrencinin yüz yüze dersi alma imkanı bulunmamaktadır.
5 Yüz Yüze Öğretim Verilen illerde Bir Değişiklik Var mı?
2005-2006 öğretim yılından itibaren l.smıflar (yüz yüze görme hakkı bulunan) yalnızca Eskiflehir'de, ll.sınıfı tekrar edip yüz yüze öğretim hakkı devam eden öğrenciler ise aşağıdaki tabloda belirtilen illerde yüz yüze derslerine devam edeceklerdir.
1. ADANA 5. ESKİŞEHİR 9. SAMSUN
2. ANKARA 6. GAZİANTEP 10.TRABZON
3. BURSA 7. İSTANBUL (ÇAPA / KADIKÖY)
4. ERZURUM 8. İZMİR (Yalnızca Buca lisesi)
6 Yüz Yüze Öğretim Verilen illerdeki Okullarda Bir Değişiklik Var mı?
Yüz yüze öğretim 2005-2006 öğretim yılında Tablo 15'de belirtilen illerdeki okullarda devam edecektir.
7 İstanbul ilinde (Yüz Yüze Eğitim için iki Okulun Bulunduğu il) Okul Değişikliği Yapılabilir mi?
İstanbul ilinde okul değişikliği yapmak isteyen öğrenci Eylül ayı içinde geçifl zorunlulu ğunu belgeleyen bir dilekçe ile Fakültemize müracaat etmelidir. Durumu uygun görü len öğrencinin isteği, kabul edildiği takdirde yazı ile bildirilir.
8 1.ve 2. sınıftaki Öğrenciler Bütünleme Sınavına Yüz Yüze Öğretim Yaptıkları Merkezlerde mi Girmek Zorundadırlar?
İlk iki sene (1. ve 2. sınıfta) tüm sınavlarda, aksi bildirilmedikçe sınav merkezleri yüz yüze öğretim yapılan illerdeki sınava giriş belgesinde belirtilen okullardır. Dolayısıyla bütünleme sınavına da başka bir merkezde girmek mümkün değildir .
9 2. Sınıfta Okutulan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersinin (2.fasikül) Ki
taplarının 1. ve 2. Sınıfa Yayılması Mümkün müdür?
Hayır, çünkü söz konusu ders Açıköğretim Fakültesinin tüm bölümlerinde aynı sınıfta ve aynı şekilde okutulmaktadır. Bölümler itibariyle ortak verilen bir dersin farklı şekil de okutulması mümkün değildir.
10 İller Arası Geçiş için Ne Zaman, Nereye Müracaat Edilmeli?
Öğrencilerin iller arası geçiş yapabilmesi için 2.sınıfa doğrudan geçme şartı aranır. İller arası geçiş yapmak isteyen öğrenciler Fakültemiz İÖLP Merkez Koordinatörlüğüne bir dilekçe ile müracaat etmelidirler. Her yıl müracaat tarihleri yıl sonu sınavından sonra (Ağustos ayı içerisinde) web sayfamızdan ilan edilmektedir.
11 I. ve II. Sınıf Öğrencileri Bütünleme Sınavına Yüz Yüze Öğrenim Gördüğü
İlde mi Girmek Zorunda?
İlk iki sene (I. ve II. sınıfta) tüm sınavlarda, aksi bildirilmedikçe sınav merkezleri yüz yüze öğretim yapılan illerdeki sınava giriş belgesinde belirtilen okullardır. Dolayısıyla bütünleme sınavına da başka bir merkezde girmek mümkün değildir.
12 2. Sınıfta Okutulan Atatürk ilkeleri ve Inkılap Tarihi Dersinin (2.fasikül) Kitaplarının 1. ve 2.Sınıfa Yayılması Mümkün müdür?
Hayır, çünkü söz konusu ders Açıköğretim Fakültesinin tüm bölümlerinde aynı sınıfta ve aynı şekilde okutulmaktadır. Bölümler itibariyle ortak verilen bir dersin farklı şekilde okutulması mümkün değildir.
13 Üçüncü Sınıfa Borçlu Geçen Öğrenciye Ücret Karşılığı Ders Verme Hakkı Tanınabilir mi?
AÖF İÖLP'da okuyan öğrencilerden 2.sınıfı başarıyla bitirip 3.sınıfa doğrudan geçen, önlisans diploması almaya hak kazanan öğrencilere ücret karşılığı ders verme imkanı tanınmıştır. Dolayısıyla tek dersten bile olsa 3.sınıfa borçlu geçen öğrencilere bu hakkın verilmesi söz konusu değildir.
14 Ücret Karşılığı Ders Nasıl Verilir?
3. Sınıfa doğrudan geçen öğrencilere tanınan bir haktır.
Herhangi bir AÖF Bürosuna gidilir.
"Başarı Belgesi" alınır .
İl veya ilçe Milli Eğimi Müdürlüğü'nden İngilizce öğretmeni ihtiyacı duyulan okullar öğrenilir.
Söz konusu okulların müdürlüklerine müracaat edilir.
Kabul edilirse ücret karşılığı ders verilir.
15 "Başarı Belgesi" Almak için Nereye, Ne Zaman Müracaat Edilmeli?
3.sınıfa doğrudan geçen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ücret karşılığı ders verme hakkına sahiptirler. Söz konusu bu haktan yararlanmak isteyen öğrenciler "Başarı Belgesi" ni, bulundukları ildeki Açıköğretim Fakültesi Bürosuna yapacakları başvuru ile temin edebilirler. Müracaatlar yıl sonu ya da bütünleme sınav sonuçları ilan edildikten sonra Şahsen yapılabilir. "Başarı Belgesi" alan öğrenciler il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat edip hangi okulda İngilizce öğretmeni açığı var ise o okula yönlendirilmektedir. Konu ile ilgili herhangi bir problem ile karşılaşılırsa 0 222 335 05 80 (2768-2657) nolu telefondan yardım istenebilir.
16 3. ve 4. Sınıf Öğrencilerinin de Bir Merkeze Toplanarak Yüz Yüze Eğitim Görmesi Sağlanabilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği AÖF İÖLP'nin ilk iki yılı kısmen yüz yüze kalan son iki yılı ise uzaktan öğretim sistemine dayalı olarak yapılması öngörülmüfltür. Programın amacı tüm dersleri yüz yüze (örgün) öğretim sistemi ile vermek değildir. Unutulmaması gereken konu uzaktan öğretim veren bir sistem içinde öğretim görülüyor olmasıdır. Dolayısıyla III. ve IV. sınıflar için amaç yüz yüze ders verilmesi değil ancak eğitim teknolojisi ile dersleri desteklemek ve öğrencinin karşılaştığı problemleri çözmeye yardımcı olmaya yönelik tedbirler almaktır. Bu konuda Fakültemiz III. ve IV. sınıf dersleri çevrim içi olarak internet üzerinden vermeye 2005-2006 öğretim yılında da devam edecektir.
17 Her ilde 3. ve 4. Sınıf için Bir Danışman Bulundurulması Mümkün müdür?
Her ilde danışman bulundurmak mümkün değildir. Ancak 2004-2005 öğretim yılında hayata geçirilmesi düşünülen web sitemiz aracılığıyla bu ihtiyacın karşılanması mümkün olabilecektir.
18 3. ve 4. Sınıfa Geçen Öğrencilerin "Bilgisayar" Temin Etmesi Gerekli mi?
Bilindiği gibi 2004-2005 öğretim yılından itibaren III. ve IV. Sınıf dersleri çevrim içi dersler ile desteklenmektedir. Söz konusu bu uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Bu nedenle çağdaş eğitim teknolojilerinin program içinde daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi için bilgisayar edinmenin kuşkusuz çok büyük faydası vardır. Bilgisayar edinimi ve Internet bağlantısı ile İngilizce öğreniminize yönelik sayısız kaynağa erişim imkanı olduğundan bilgisayar edinmenizin sayısız faydası olacaktır.
19 4. Sınıf "Öğretmenlik Uygulaması ve Okul Deneyimi (Staj)" Dersi Nasıl Yürütülecek?
Nerelerde Yapılacak?........................................ .- Öğrencinin adres ilinde.
Nasıl staj okulu bulunacak?...............................- Fakültemizce belirlenecek.
Ne kadar sürecek?.......................................... ..- Bir öğretim yılı.
Staj ile ilgili raporlar nereye teslim edilecek?....- Dersine girilen öğretmene.
Daha detaylı bilgi için söz konusu dersin kitabını dikkatlice okuyunuz.
20 MEB' lığına Bağlı Okullarda Öğretmen Olarak Atanmanın Üst Yaş Sınırı Kaçtır?
MEB' lığına bağlı okullarda öğretmen olarak atanmasının üst yaş sınırı 40 yaşından gün almamış olmaktır.
21 AÖF İÖLP' dan Lisans Diploması Aldıktan Sonra MEB' na Bağlı Hangi Okullarda Nasıl Görev Alınabilir?
Kamu personeli seçme sınavı sonunda başarılı olan adaylar MEB'nca ilan edilen atama kuralları çerçevesinde ihtiyaç duyulan yerlerdeki ilköğretim ve/veya liselerde öğretmen olarak atanabilirler.
22 AÖF İÖLP' dan Lisans Diploması Alan Bir Öğrencinin Lisans Üstü Eğitim Yapma (Yüksek Lisans /Doktora) imkanı Var mı?
AÖF İÖLP' dan lisans diploması alan öğrenci örgün eğitim sonunda lisans diploması alan öğrenci ile eşit haklara sahiptir. Dolayısıyla lisans diploması alan öğrenciler lisans üstü eğitim için üniversitelerin ilgili Enstitülerinden giriş şartlarını öğrenip, başvuruda bulunabilirler.
23 AÖF İÖLP' da 3. ve 4. Sınıfta Öğrenciler Yüz Yüze Eğitim Yapılan Merkezde mi Öğretimlerine Devam Etmek Zorundadır?
Hayır. III. veya IV.sınıfa doğrudan geçen öğrenciler ile yüz yüze ders görme hakkı olmaksızın borçlu geçenler diledikleri ilde öğretimlerine devam edebilirler.
24 AÖF İÖLP'da "Onur Belgesi" ve "Yüksek Onur Belgesi" Alan Öğrenciler Var mı?
AÖF İÖLP'da okuyan öğrencilerimizden not ortalaması 75 ile 87.5 arasında kalanlara "Onur" , 87.5 ve üzeri olanlara ise "Yüksek Onur" belgesi verilmiştir. Söz konusu belgeler öğrencilerin bağlı bulundukları AÖF bürolarına gönderilmiştir.
25 En Fazla Kaç Dersten Bir Üst Sınıfa Nasıl Geçer?
İÖLP öğrencisi en fazla herhangi bir 2 dersten kaldığı takdirde bir üst sınıfa borçlu geçer.
26 Geçme Başarı Notunun 70'den Daha Aşağıya Düşürülmesi Söz Konusu mu?
İngilizce okutulan derslerde başarı notunun nasıl hesaplanacağı Fakülte Kurulu'nca belirlenmiştir. Her Fakültenin kendi geçme notunu belirleme hakkı vardır. Bilindiği üzere AÖF İÖLP'da İngilizce okutulan derslerden başarılı olabilmek için genel başarı notunun en az 70 olması gereklidir. Bu konuda eğitimin kalitesinden ödün vermemek için herhangi bir değişikliğin yapılması düşünülmemektedir.
27 Final ya da Bütünleme Sınavında 70 Alma Mecburiyeti Var mı?
30 Haziran 2004 tarih ve 25508 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Anadolu Üniversitesi AÖF İÖLP "Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" nin 9.Maddesinde değişiklik yapılmıştır.
"Madde 9 - Sınavlarda değerlendirmeler 100 üzerinden yapılır. Başarı notu, yıl içinde yapılan ara sınav, kısa sınav ve ödev gibi değerlendirmeler ile dönem sonu veya bütünleme sınavının katkılarıyla hesaplanır. İngilizce okutulan derslerde başarı notunun nasıl hesaplanacağı Fakülte Kurulunca belirlenir. Yıl sonu veya bütünleme sınavı notunun başarı notuna katkısı % 50 dir. İngilizce okutulan derslerden başarılı olabilmek için başarı notunun en az 70 olması gerekir.
Türkçe okutulan derslerde başarı notu, ara sınav notunun % 30 u ile yıl sonu veya bütünleme sınavı notunun % 70 i toplanarak bulunur. Türkçe okutulan derslerden başarılı olabilmek için başarı notunun en az 50 olması gerekir. Başarı notu küsurlu çıkarsa en yakın tam sayıya yuvarlanır."
28 Yaz Kursunun Kapsamı Nedir?
Yaz Kursu, öğrencilerin İngilizce Öğretmenliği derslerindeki bilgilerini ve başarılarını arttırmak amacıyla hazırlanmıştır. Ayrıca öğrencilerin dönem içersinde karşılaştıkları sorunlara ve anlamada güçlük çektikleri konulara da açıklık getirme fırsatı sağlanacaktır.
29 Yaz Kursuna Kimler Ne Zaman, Nasıl Katılabilir?
AÖF İÖLP "Yaz Kursu" na
1*, 2*, 3. ve 4. Sınıf öğrencileri katılabilir.
Yaz kursu dönem bittikten sonra AÖF'nin belirleyeceği tarihler arasında yapılır.
Fakültemizce belirlenen yaz kursu kayıt ücreti ilgili bankaya yatırılır ve bir dilekçe ile AÖF İÖLP Koordinatörlüğüne başvurulur. Müracaatlar AÖF' de değerlendirilir ve öğrenciye web sayfasından duyurulur.
Her yıl konu ile ilgili duyurular dönem bittikten sonra web sayfasında yapılır.
* Yüz yüz ders alma hakkını kaybeden öğrenciler.
30 Yaz Kursu Nerede Yapılır?
Yaz Kursu Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü Eğitim Fakültesi'nde yapılır.
31 Yaz Kursuna Katılacaklar Nerede Konaklar?
Dileyen öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdunda konaklama yapılabilir. Yurt ücreti, öğrenci tarafından yurda ödenir.
32 Yaz Kursuna Katılacaklar Yemekleri Nerde Yerler?
Sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri kampüs içindeki veya şehir merkezindeki alternatif yerlerden, öğle yemekleri ise öğrenci kafeteryasından veya kampüs içindeki diğer alternatif yerlerden temin edilebilir. Öğrenci yemek ücretini kendi öder.
33 Yazma ve ileri Yazma Becerileri Dersi Sınav Kağıtları Değerlendirildikten Sonra Öğrenciler Geri Gönderilecek mi?
"Yazma Becerileri" ve "ileri Yazma Becerileri" derslerine ait sınav kağıtları değerlendirildikten sonra öğrencilere geri gönderilmeyecektir.
34 Sınavların iki Günden Daha Geniş Bir Zaman içerisinde Yapılması Mümkün müdür?
Sınavların merkezi sistem ile yapılmasından dolayı iki günden daha uzun bir zaman dilimi içinde yapılması sınav organizasyonunu açısından mümkün değildir.
35 1-3 ve 2-4 Barajının Kaldırılması Mümkün müdür?
Hayır. Çünkü bilindiği üzüre AÖF sınavları hafta sonu iki gün içerisinde yapılmak zorundadır. Söz konusu iki gün içinde sınav yapılabilmesi için alttan ders çakışmalarının önlenmesi gerekmektedir. Bu ise 1-3 ile 2-4'lük barajını gerekli kılmaktadır.
36 Sınav Sonuçları Daha Erken Sürede Yayınlanması Sağlanabilir mi?
AÖF İÖLP sınavlarının değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılmaktadır. Söz konusu bu birim tarafından açıklanan sınav sonuçları optimal bir süre içinde değerlendirilmektedir. Ayrıca 1. ve 2. sınıflarda yazma becerileri dersi sınav kağıtlarının klasik olması da bu sürenin öne alınmasını mümkün kılmamaktadır.
37 Sınava Giriş Belgesini Kaybeden Veya Eline Geçmeyen Öğrenci Belgesini Nereden Temin Edebilir?
Sınav Giriş Belgesini kaybeden veya eline geçmeyen öğrenci, internet üzerinden "Aöf Büro Web Hizmetleri" (https:/aofburo.anadolu.edu.tr/job 1 .htm) adresine girerek döküm alabilir.
38 Sınavlardan Sonra Soru Kitapçıklarının Açıklanması Söz Konusu mu?
Yapılan sınavlardan sonra sınav kitapçığının açıklanması söz konusu değildir.
39 KPSS Sınavına Yönelik Çalışma Derslerinin Konulması Sağlanabilir mi?
AÖF İÖLP' nın temel amacı MEB'lığına bağlı okullardaki İngilizce Öğretmeni açığını kapatmak amacıyla nitelikli İngilizce öğretmeni yetiştirmektir. Dolayısıyla ÖSYM tarafından yapılan ve tüm üniversite mezunlarının girmek zorunda olduğu bir sınav için KPSS sınavına yönelik çalışma derslerinin konulması ders programımızın kapsamı dışındadır
1 AÖF İÖLP Öğrencileri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan, Kredi Talebinde Bulunabiliyorlar mı?
İsteyen öğrencilere öncelikli olarak öğrenim ve/veya katkı kredisi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından verilecektir. Konu ile ilgili müracaat formları yıl içersinde yüz yüze eğitim merkezlerine Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gönderilmektedir. Ayrıca Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan Fakültemize bildirilen duyurular da İÖLP web sayfamızda yayınlanmaktadır.
2 Devamsızlık Barajının % 10'dan Daha Yukarı Çekilmesi Söz Konusu mu?
Yönetmeliğimiz gereği; Örgün olarak verilen derslere, uygulama ve stajlara devam etme zorunluluğu vardır. Devam zorunluluğu olan derslerde, Üniversite Senatosu'nca kabul edilen haklı ve geçerli nedenlerle de olsa toplam yıllık % 10 ve daha fazla devamsızlık yapan öğrenci o dersten başarısız sayılır ve yıl sonu ile bütünleme sınavına alınmaz. Bilindiği üzere örgün eğitim verilen ilk iki yıl temel İngilizce bilgisine yönelik derslerden oluşmaktadır. Söz konusu bu ilk iki yıl alınan eğitimin etkinliği 3. ve 4. sınıflarda görülecek branş derslerinin başarısına doğrudan etki edecektir. Dolayısıyla devam mecburiyetinin % 10 ile sınırlandırılması İngilizce eğitiminde disiplinli ve kesintiye uğramadan yapılacak çalışmaların bir gereği olarak düşünülmüştür. Devamsızlık yapıldığı takdirde "sağlık raporu" nun kabul edilmemesinin en önemli nedenleri arasında ise mazeret sınavı yapmanın mümkün olmamasıdır. Diğer bir ifadeyle Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde mazeret sınavı açılamayacağı hükme bağlanmış olduğundan sağlık raporu dahil hiçbir mazeret kabul edilmemektedir.
3 Tekrara Kalınan Derslerde Devam Zorunluluğunun Kaldırılması Mümkün müdür?
Yüz yüze derslerde devam mecburiyeti vardır. Bir öğrenci tekrara kalmış ve yüz yüze ders alma hakkına sahip ise derslere devam etmek zorundadır. Ancak 3.kez aynı dersi alan öğrenciler yüz yüze ders almaz sadece ilgili dersin sınavına girer.
4 Yüz yüze Verilen Bir Dersi Üçüncü Kez Tekrar Eden Bir Öğrenci isterse Söz Konusu Dersi Yüz Yüze Takip Edebilir mi?
Yüz yüze eğitim merkezlerine öğrenci yerleştirmesi yapılırken daha önceden belirlenmiş kontenjanlar dikkate alınmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği yüz yüze verilen derslerde sınıf mevcutlarının belli bir sayının üzerinde olmaması gerekmektedir. Bu nedenden dolayı üçüncü kez aynı dersi alan bir öğrencinin yüz yüze dersi alma imkanı bulunmamaktadır.
5 Yüz Yüze Öğretim Verilen illerde Bir Değişiklik Var mı?
2005-2006 öğretim yılından itibaren l.smıflar (yüz yüze görme hakkı bulunan) yalnızca Eskiflehir'de, ll.sınıfı tekrar edip yüz yüze öğretim hakkı devam eden öğrenciler ise aşağıdaki tabloda belirtilen illerde yüz yüze derslerine devam edeceklerdir.
1. ADANA 5. ESKİŞEHİR 9. SAMSUN
2. ANKARA 6. GAZİANTEP 10.TRABZON
3. BURSA 7. İSTANBUL (ÇAPA / KADIKÖY)
4. ERZURUM 8. İZMİR (Yalnızca Buca lisesi)
6 Yüz Yüze Öğretim Verilen illerdeki Okullarda Bir Değişiklik Var mı?
Yüz yüze öğretim 2005-2006 öğretim yılında Tablo 15'de belirtilen illerdeki okullarda devam edecektir.
7 İstanbul ilinde (Yüz Yüze Eğitim için iki Okulun Bulunduğu il) Okul Değişikliği Yapılabilir mi?
İstanbul ilinde okul değişikliği yapmak isteyen öğrenci Eylül ayı içinde geçifl zorunlulu ğunu belgeleyen bir dilekçe ile Fakültemize müracaat etmelidir. Durumu uygun görü len öğrencinin isteği, kabul edildiği takdirde yazı ile bildirilir.
8 1.ve 2. sınıftaki Öğrenciler Bütünleme Sınavına Yüz Yüze Öğretim Yaptıkları Merkezlerde mi Girmek Zorundadırlar?
İlk iki sene (1. ve 2. sınıfta) tüm sınavlarda, aksi bildirilmedikçe sınav merkezleri yüz yüze öğretim yapılan illerdeki sınava giriş belgesinde belirtilen okullardır. Dolayısıyla bütünleme sınavına da başka bir merkezde girmek mümkün değildir .
9 2. Sınıfta Okutulan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersinin (2.fasikül) Ki
taplarının 1. ve 2. Sınıfa Yayılması Mümkün müdür?
Hayır, çünkü söz konusu ders Açıköğretim Fakültesinin tüm bölümlerinde aynı sınıfta ve aynı şekilde okutulmaktadır. Bölümler itibariyle ortak verilen bir dersin farklı şekil de okutulması mümkün değildir.
10 İller Arası Geçiş için Ne Zaman, Nereye Müracaat Edilmeli?
Öğrencilerin iller arası geçiş yapabilmesi için 2.sınıfa doğrudan geçme şartı aranır. İller arası geçiş yapmak isteyen öğrenciler Fakültemiz İÖLP Merkez Koordinatörlüğüne bir dilekçe ile müracaat etmelidirler. Her yıl müracaat tarihleri yıl sonu sınavından sonra (Ağustos ayı içerisinde) web sayfamızdan ilan edilmektedir.
11 I. ve II. Sınıf Öğrencileri Bütünleme Sınavına Yüz Yüze Öğrenim Gördüğü
İlde mi Girmek Zorunda?
İlk iki sene (I. ve II. sınıfta) tüm sınavlarda, aksi bildirilmedikçe sınav merkezleri yüz yüze öğretim yapılan illerdeki sınava giriş belgesinde belirtilen okullardır. Dolayısıyla bütünleme sınavına da başka bir merkezde girmek mümkün değildir.
12 2. Sınıfta Okutulan Atatürk ilkeleri ve Inkılap Tarihi Dersinin (2.fasikül) Kitaplarının 1. ve 2.Sınıfa Yayılması Mümkün müdür?
Hayır, çünkü söz konusu ders Açıköğretim Fakültesinin tüm bölümlerinde aynı sınıfta ve aynı şekilde okutulmaktadır. Bölümler itibariyle ortak verilen bir dersin farklı şekilde okutulması mümkün değildir.
13 Üçüncü Sınıfa Borçlu Geçen Öğrenciye Ücret Karşılığı Ders Verme Hakkı Tanınabilir mi?
AÖF İÖLP'da okuyan öğrencilerden 2.sınıfı başarıyla bitirip 3.sınıfa doğrudan geçen, önlisans diploması almaya hak kazanan öğrencilere ücret karşılığı ders verme imkanı tanınmıştır. Dolayısıyla tek dersten bile olsa 3.sınıfa borçlu geçen öğrencilere bu hakkın verilmesi söz konusu değildir.
14 Ücret Karşılığı Ders Nasıl Verilir?
3. Sınıfa doğrudan geçen öğrencilere tanınan bir haktır.
Herhangi bir AÖF Bürosuna gidilir.
"Başarı Belgesi" alınır .
İl veya ilçe Milli Eğimi Müdürlüğü'nden İngilizce öğretmeni ihtiyacı duyulan okullar öğrenilir.
Söz konusu okulların müdürlüklerine müracaat edilir.
Kabul edilirse ücret karşılığı ders verilir.
15 "Başarı Belgesi" Almak için Nereye, Ne Zaman Müracaat Edilmeli?
3.sınıfa doğrudan geçen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ücret karşılığı ders verme hakkına sahiptirler. Söz konusu bu haktan yararlanmak isteyen öğrenciler "Başarı Belgesi" ni, bulundukları ildeki Açıköğretim Fakültesi Bürosuna yapacakları başvuru ile temin edebilirler. Müracaatlar yıl sonu ya da bütünleme sınav sonuçları ilan edildikten sonra Şahsen yapılabilir. "Başarı Belgesi" alan öğrenciler il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat edip hangi okulda İngilizce öğretmeni açığı var ise o okula yönlendirilmektedir. Konu ile ilgili herhangi bir problem ile karşılaşılırsa 0 222 335 05 80 (2768-2657) nolu telefondan yardım istenebilir.
16 3. ve 4. Sınıf Öğrencilerinin de Bir Merkeze Toplanarak Yüz Yüze Eğitim Görmesi Sağlanabilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği AÖF İÖLP'nin ilk iki yılı kısmen yüz yüze kalan son iki yılı ise uzaktan öğretim sistemine dayalı olarak yapılması öngörülmüfltür. Programın amacı tüm dersleri yüz yüze (örgün) öğretim sistemi ile vermek değildir. Unutulmaması gereken konu uzaktan öğretim veren bir sistem içinde öğretim görülüyor olmasıdır. Dolayısıyla III. ve IV. sınıflar için amaç yüz yüze ders verilmesi değil ancak eğitim teknolojisi ile dersleri desteklemek ve öğrencinin karşılaştığı problemleri çözmeye yardımcı olmaya yönelik tedbirler almaktır. Bu konuda Fakültemiz III. ve IV. sınıf dersleri çevrim içi olarak internet üzerinden vermeye 2005-2006 öğretim yılında da devam edecektir.
17 Her ilde 3. ve 4. Sınıf için Bir Danışman Bulundurulması Mümkün müdür?
Her ilde danışman bulundurmak mümkün değildir. Ancak 2004-2005 öğretim yılında hayata geçirilmesi düşünülen web sitemiz aracılığıyla bu ihtiyacın karşılanması mümkün olabilecektir.
18 3. ve 4. Sınıfa Geçen Öğrencilerin "Bilgisayar" Temin Etmesi Gerekli mi?
Bilindiği gibi 2004-2005 öğretim yılından itibaren III. ve IV. Sınıf dersleri çevrim içi dersler ile desteklenmektedir. Söz konusu bu uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Bu nedenle çağdaş eğitim teknolojilerinin program içinde daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi için bilgisayar edinmenin kuşkusuz çok büyük faydası vardır. Bilgisayar edinimi ve Internet bağlantısı ile İngilizce öğreniminize yönelik sayısız kaynağa erişim imkanı olduğundan bilgisayar edinmenizin sayısız faydası olacaktır.
19 4. Sınıf "Öğretmenlik Uygulaması ve Okul Deneyimi (Staj)" Dersi Nasıl Yürütülecek?
Nerelerde Yapılacak?........................................ .- Öğrencinin adres ilinde.
Nasıl staj okulu bulunacak?...............................- Fakültemizce belirlenecek.
Ne kadar sürecek?.......................................... ..- Bir öğretim yılı.
Staj ile ilgili raporlar nereye teslim edilecek?....- Dersine girilen öğretmene.
Daha detaylı bilgi için söz konusu dersin kitabını dikkatlice okuyunuz.
20 MEB' lığına Bağlı Okullarda Öğretmen Olarak Atanmanın Üst Yaş Sınırı Kaçtır?
MEB' lığına bağlı okullarda öğretmen olarak atanmasının üst yaş sınırı 40 yaşından gün almamış olmaktır.
21 AÖF İÖLP' dan Lisans Diploması Aldıktan Sonra MEB' na Bağlı Hangi Okullarda Nasıl Görev Alınabilir?
Kamu personeli seçme sınavı sonunda başarılı olan adaylar MEB'nca ilan edilen atama kuralları çerçevesinde ihtiyaç duyulan yerlerdeki ilköğretim ve/veya liselerde öğretmen olarak atanabilirler.
22 AÖF İÖLP' dan Lisans Diploması Alan Bir Öğrencinin Lisans Üstü Eğitim Yapma (Yüksek Lisans /Doktora) imkanı Var mı?
AÖF İÖLP' dan lisans diploması alan öğrenci örgün eğitim sonunda lisans diploması alan öğrenci ile eşit haklara sahiptir. Dolayısıyla lisans diploması alan öğrenciler lisans üstü eğitim için üniversitelerin ilgili Enstitülerinden giriş şartlarını öğrenip, başvuruda bulunabilirler.
23 AÖF İÖLP' da 3. ve 4. Sınıfta Öğrenciler Yüz Yüze Eğitim Yapılan Merkezde mi Öğretimlerine Devam Etmek Zorundadır?
Hayır. III. veya IV.sınıfa doğrudan geçen öğrenciler ile yüz yüze ders görme hakkı olmaksızın borçlu geçenler diledikleri ilde öğretimlerine devam edebilirler.
24 AÖF İÖLP'da "Onur Belgesi" ve "Yüksek Onur Belgesi" Alan Öğrenciler Var mı?
AÖF İÖLP'da okuyan öğrencilerimizden not ortalaması 75 ile 87.5 arasında kalanlara "Onur" , 87.5 ve üzeri olanlara ise "Yüksek Onur" belgesi verilmiştir. Söz konusu belgeler öğrencilerin bağlı bulundukları AÖF bürolarına gönderilmiştir.
25 En Fazla Kaç Dersten Bir Üst Sınıfa Nasıl Geçer?
İÖLP öğrencisi en fazla herhangi bir 2 dersten kaldığı takdirde bir üst sınıfa borçlu geçer.
26 Geçme Başarı Notunun 70'den Daha Aşağıya Düşürülmesi Söz Konusu mu?
İngilizce okutulan derslerde başarı notunun nasıl hesaplanacağı Fakülte Kurulu'nca belirlenmiştir. Her Fakültenin kendi geçme notunu belirleme hakkı vardır. Bilindiği üzere AÖF İÖLP'da İngilizce okutulan derslerden başarılı olabilmek için genel başarı notunun en az 70 olması gereklidir. Bu konuda eğitimin kalitesinden ödün vermemek için herhangi bir değişikliğin yapılması düşünülmemektedir.
27 Final ya da Bütünleme Sınavında 70 Alma Mecburiyeti Var mı?
30 Haziran 2004 tarih ve 25508 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Anadolu Üniversitesi AÖF İÖLP "Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" nin 9.Maddesinde değişiklik yapılmıştır.
"Madde 9 - Sınavlarda değerlendirmeler 100 üzerinden yapılır. Başarı notu, yıl içinde yapılan ara sınav, kısa sınav ve ödev gibi değerlendirmeler ile dönem sonu veya bütünleme sınavının katkılarıyla hesaplanır. İngilizce okutulan derslerde başarı notunun nasıl hesaplanacağı Fakülte Kurulunca belirlenir. Yıl sonu veya bütünleme sınavı notunun başarı notuna katkısı % 50 dir. İngilizce okutulan derslerden başarılı olabilmek için başarı notunun en az 70 olması gerekir.
Türkçe okutulan derslerde başarı notu, ara sınav notunun % 30 u ile yıl sonu veya bütünleme sınavı notunun % 70 i toplanarak bulunur. Türkçe okutulan derslerden başarılı olabilmek için başarı notunun en az 50 olması gerekir. Başarı notu küsurlu çıkarsa en yakın tam sayıya yuvarlanır."
28 Yaz Kursunun Kapsamı Nedir?
Yaz Kursu, öğrencilerin İngilizce Öğretmenliği derslerindeki bilgilerini ve başarılarını arttırmak amacıyla hazırlanmıştır. Ayrıca öğrencilerin dönem içersinde karşılaştıkları sorunlara ve anlamada güçlük çektikleri konulara da açıklık getirme fırsatı sağlanacaktır.
29 Yaz Kursuna Kimler Ne Zaman, Nasıl Katılabilir?
AÖF İÖLP "Yaz Kursu" na
1*, 2*, 3. ve 4. Sınıf öğrencileri katılabilir.
Yaz kursu dönem bittikten sonra AÖF'nin belirleyeceği tarihler arasında yapılır.
Fakültemizce belirlenen yaz kursu kayıt ücreti ilgili bankaya yatırılır ve bir dilekçe ile AÖF İÖLP Koordinatörlüğüne başvurulur. Müracaatlar AÖF' de değerlendirilir ve öğrenciye web sayfasından duyurulur.
Her yıl konu ile ilgili duyurular dönem bittikten sonra web sayfasında yapılır.
* Yüz yüz ders alma hakkını kaybeden öğrenciler.
30 Yaz Kursu Nerede Yapılır?
Yaz Kursu Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü Eğitim Fakültesi'nde yapılır.
31 Yaz Kursuna Katılacaklar Nerede Konaklar?
Dileyen öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdunda konaklama yapılabilir. Yurt ücreti, öğrenci tarafından yurda ödenir.
32 Yaz Kursuna Katılacaklar Yemekleri Nerde Yerler?
Sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri kampüs içindeki veya şehir merkezindeki alternatif yerlerden, öğle yemekleri ise öğrenci kafeteryasından veya kampüs içindeki diğer alternatif yerlerden temin edilebilir. Öğrenci yemek ücretini kendi öder.
33 Yazma ve ileri Yazma Becerileri Dersi Sınav Kağıtları Değerlendirildikten Sonra Öğrenciler Geri Gönderilecek mi?
"Yazma Becerileri" ve "ileri Yazma Becerileri" derslerine ait sınav kağıtları değerlendirildikten sonra öğrencilere geri gönderilmeyecektir.
34 Sınavların iki Günden Daha Geniş Bir Zaman içerisinde Yapılması Mümkün müdür?
Sınavların merkezi sistem ile yapılmasından dolayı iki günden daha uzun bir zaman dilimi içinde yapılması sınav organizasyonunu açısından mümkün değildir.
35 1-3 ve 2-4 Barajının Kaldırılması Mümkün müdür?
Hayır. Çünkü bilindiği üzüre AÖF sınavları hafta sonu iki gün içerisinde yapılmak zorundadır. Söz konusu iki gün içinde sınav yapılabilmesi için alttan ders çakışmalarının önlenmesi gerekmektedir. Bu ise 1-3 ile 2-4'lük barajını gerekli kılmaktadır.
36 Sınav Sonuçları Daha Erken Sürede Yayınlanması Sağlanabilir mi?
AÖF İÖLP sınavlarının değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılmaktadır. Söz konusu bu birim tarafından açıklanan sınav sonuçları optimal bir süre içinde değerlendirilmektedir. Ayrıca 1. ve 2. sınıflarda yazma becerileri dersi sınav kağıtlarının klasik olması da bu sürenin öne alınmasını mümkün kılmamaktadır.
37 Sınava Giriş Belgesini Kaybeden Veya Eline Geçmeyen Öğrenci Belgesini Nereden Temin Edebilir?
Sınav Giriş Belgesini kaybeden veya eline geçmeyen öğrenci, internet üzerinden "Aöf Büro Web Hizmetleri" (https:/aofburo.anadolu.edu.tr/job 1 .htm) adresine girerek döküm alabilir.
38 Sınavlardan Sonra Soru Kitapçıklarının Açıklanması Söz Konusu mu?
Yapılan sınavlardan sonra sınav kitapçığının açıklanması söz konusu değildir.
39 KPSS Sınavına Yönelik Çalışma Derslerinin Konulması Sağlanabilir mi?
AÖF İÖLP' nın temel amacı MEB'lığına bağlı okullardaki İngilizce Öğretmeni açığını kapatmak amacıyla nitelikli İngilizce öğretmeni yetiştirmektir. Dolayısıyla ÖSYM tarafından yapılan ve tüm üniversite mezunlarının girmek zorunda olduğu bir sınav için KPSS sınavına yönelik çalışma derslerinin konulması ders programımızın kapsamı dışındadır
gül_34- Adminastör
- Mesaj Sayısı : 124
Kayıt tarihi : 21/09/09
Nerden : İstanbul
Similar topics
» İngilizce Ögretmenligi
» ingilizce Ders proğramı
» İngilizce Ders Notları
» İngilizce ders notları
» İngilizce Ögrenmek İçin Adres
» ingilizce Ders proğramı
» İngilizce Ders Notları
» İngilizce ders notları
» İngilizce Ögrenmek İçin Adres
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz